Just the wine you need before a night at Kraft. My favourite at the moment.
Land: Chile, Maipo Valley
Druva: Cabernet Sauvignon 85%, Syrah 15%
Beskrivning: Ett utmärkt sällskap till viltkött, grillat och lagrade ostar.
Distrikt: Maipo Valley denna dal har ett Medelhavsklimat med varma somrar med mycket lite regn. Temperaturskillnaden mellan dag och natt kan vara upp till 20 grader vilket är positivt för odling av vindruvor.
Jordmån: Granithaltig med stenar, väldränerad.
Skörd: Handplockade druvor. Plockningen skedde endast på morgonen. Vindruvorna transporterades i 20 kilos lådor. Skörden pågick mellan den 10-25 april.
Vinifiering: Druvorna sorterades manuellt före pressning och jästes på ståltank under låg temperatur.
Lagring: 100% av vinet har lagrats på franska ekfat i 14 månader, för att sedan få vila i flaskorna under 6 månader.
Lagringspotential: Kan lagras från 1-8 år.
Vinmakare: Felipe Tosso
Producenten: Viña Ventisquero är en relativt ny vinfirma. Firman ingår i en stor livsmedelsgrupp ”Agrosuper” som är den ledande producenten av färska matprodukter i Chile. Viña Ventisquero startades 1998 då man byggde ett nytt, stort vineri samt planterade ett stort antal vingårdar i olika delar av Chile, bl a i Casablanca dalen. Idag har företaget 1500 ha vingårdar.
No comments:
Post a Comment